Best Blogger Tips
TopBottom TopBottom

Giclée Print stor

ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ -CLICK- ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010





Ένα ιστορικό πλέον περιοδικό (Γιατί 10 χρονιά δεν είναι και λίγα), έφτασε στη δύση του. Μιλάω για το "9" το οποίο το 2000 έκανε το ντεμπούτο του ένθετο μέσα στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" της Τετάρτης. Το "9" μπήκε δυναμικά στον κομικόχωρο και άλλαξε τα μέχρι τότε δεδομένα. Είναι το πρώτο περιοδικό που ασχολήθηκε σοβαρά με το ελληνικό κόμικ. Οργάνωσε διαγωνισμούς και ανέδειξε νέα ταλέντα, που μέσα από τις σελίδες του έκαναν την πρώτη επαφή τους με το ελληνικό κοινό και πολλοί απ' αυτούς κάνουν καριέρα σήμερα στο εξωτερικό. Συγκέντρωσε τους "παλιούς κομικατζήδες" δίνοντάς τους χώρο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Τεράστια καινοτομία ήταν ότι... πληρώνονταν οι δημιουργοί!!!
Το "9" με βάρκα την Ελευθεροτυπία μπήκε και σε σπίτια μη "μυημένων", διεύρυνε τους ορίζοντες στο αναγνωστικό κοινό, κάνοντας νέους φίλους και φανατικούς αναγνώστες της ένατης τέχνης.
Πατέρας και ψυχή του περιοδικού ο Άγγελος ο Μαστοράκης , κρύβεται πίσω από κάθε επιλογή ιστορίας, άρθρου, κειμένου, φωτογραφίας, αφίσας, εξωφύλλου, γραμματοσειράς, εικονογράφησης, έκθεσης!
Πέρα από τις διάφορες εικαστικές μικροδιαφωνίες και μικροδιαφορές που είχα με τον Άγγελο, χρωστώ σ' αυτόν και στο "9" και τα δυο άλμπουμ μου (ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΦΙΛ ΠΩΤ και ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ), καθώς και όλη την επαγγελματική μου καριέρα σαν δημιουργός κόμικς(επ' αμοιβή).
Το κλείσιμο του "9" και άλλων περιοδικών τα όποια ξεκίνησαν στο έμπα του εικοστού πρώτου αιώνα, σε μια περίοδο τεχνητής ευημερίας, σηματοδοτούν το τέλος εποχής. Μιας εποχής που ζήσαμε με Ολυμπιακούς, χρηματιστήρια, Siemens, Eurovision, ομολόγα και Βατοπέδια.

Κομικατζηδες! Δεν έμεινε χώρος στην Ελλάδα για μας! Θα ουρλιάζουμε σε λίγο σαν μοναχόλυκοι στο διαδίκτυο!!!




0 Comments:

Post a Comment



για να δείτε τις προηγούμενες σελίδες klik στο "ΠΙΣΩ"

previous previous home

Giclée Print stor

 

© Panagiotis Mitsobonos 2009/20 | BARTDRIVER