Best Blogger Tips
TopBottom TopBottom

Giclée Print stor

ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ -CLICK- ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010



Εξωφυλλο Γ. Γουσης





Αποτελέσματα Διαγωνισμού Κόμικς

«Ξένοι στην Ίδια Πόλη»
Όταν το «Π» ανακοίνωνε τον Διαγωνισμό Κόμικς, ελπίζαμε ότι θα παρακινήσουμε πολλούς καλλιτέχνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να λάβουν μέρος. Οι συμμετοχές τελικά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία! 126 δημιουργοί έλαβαν μέρος με 134 ιστορίες (συνολικά κάπου 650 σελίδες κόμικς!), η συντριπτική πλειονότητα των οποίων αφορούσε το θέμα του διαγωνισμού, ενώ υπήρξαν και ορισμένες συμμετοχές με ελεύθερο θέμα, όπως προβλεπόταν από τους όρους. Εκ μέρους του «Π» η οργανωτική επιτροπή (Γιάννης Κουκουλάς - δημοσιογράφος, Soloup - σκιτσογράφος,) συγκέντρωσε το υλικό. Όλες οι συμμετοχές «μπήκαν» σε ένα CD με ανώνυμους κωδικούς και εστάλησαν στην Κριτική Επιτροπή. Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής:


- Απόστολος Δοξιάδης – συγγραφέας,

- Αβραάμ Κάουα – πανεπιστημιακός, συγγραφέας,

- Σταμάτης Κραουνάκης – συνθέτης,

- Αλέκος Παπαδάτος – σχεδιαστής, animator,

- Τάσος Παυλόπουλος – ζωγράφος,

- Εύη Σαμπανίκου – πανεπιστημιακός, συγγραφέας,

- Παύλος Τσίμας – δημοσιογράφος,

αφού μελέτησαν όλα τα έργα, συνεδρίασαν στις 15 Μαΐου στα γραφεία του «Π» και έπειτα από πολύωρες συζητήσεις αποφάσισαν να απονείμουν τα βραβεία ως εξής:

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ:
Στους Γιώργο Γούση (σχέδιο), Πέτρο Ζερβό (σενάριο), Παναγιώτη Μητσομπόνο (ράστερ) απονέμεται το πρώτο βραβείο για την ιστορία «Συνταγές Μαγειρικής» (2.000 ευρώ μετρητά).

Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ:
Στον I. Wayan Dania για την ιστορία «Ποιος Είμαι» απονέμεται το δεύτερο βραβείο (1.500 ευρώ μετρητά).

Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ:
Στη Σοφία Σπυρλιάδου για την ιστορία «Ξένοι στην Ίδια Πόλη» απονέμεται το τρίτο βραβείο (1.000 ευρώ μετρητά).

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Για έργα που ξεχώρισαν για την ποιότητά τους, αλλά αξιολογήθηκαν μετά τα τρία πρώτα βραβεία, η κριτική επιτροπή αποφάσισε να απονείμει ειδικές διακρίσεις στους εξής δημιουργούς:

A’-
Γιώργο Κωνσταντόπουλο

B’-
Γιώργο Ζήρο

Γ’-
Στέφανο Κουτσουπάκη

ΕΠΑΙΝΟΙ

Για έργα που επίσης κρίθηκαν σημαντικά, αλλά αξιολογήθηκαν μετά τις παραπάνω διακρίσεις, απονέμονται έπαινοι στους εξής δημιουργούς (αναφέρονται κατ’ αλφαβητική και όχι αξιολογική σειρά):

- Σπύρο Κυπριώτη - Σπύρο Μαρτζούκο

- Ελευθερία Κυριακού

- Κυριάκο Μαυρίδη

- Λίζα Παντελιάδου

- Ιωάννη Ρούγγο

- Ελένη Ρουσοπούλου

- Σμαρτ

- Χρήστο Σταμπουλή

- Μανώλη Φραγγίδη

- Θανάση Ψαρρό

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Ανάμεσα στους δημιουργούς κόμικς που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, υπήρξαν και πολλοί ανήλικοι. Το «Π» για να επιβραβεύσει την προσπάθεια αυτών των παιδιών και να τους δώσει μια ελάχιστη ώθηση για τη συνέχιση της καλλιτεχνικής τους πορείας, απονέμει ειδικό βραβείο στους:

- Φοίβο Ήμελλο (12 ετών)

- Ιλάειρα Μισιρλιάδη (15 ετών)

- Αγγελική Σκοροχόντ (13 ετών)

-Zefi Mario (16 ετών)




ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «ΟΡΝΕΡΑΚΗ»

Πολλοί από τους βραβευθέντες λόγω μιας ήδη «επαγγελματικής» ενασχόλησης με το σκίτσο, της απόστασης από τον τόπο διαμονής ή και πρότερης σπουδής τους σε σχολή σχεδίου, δεν θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τις υποτροφίες. Έτσι, με τη σειρά των διακρίσεων, όπως προέκυψε από τις ψήφους της επιτροπής, οι υποτροφίες διαμορφώνονται ως εξής:

Α’ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ:
Στον I. Wayan Dania απονέμεται η μεγάλη υποτροφία τριετούς φοίτησης, αξίας 15.000 ευρώ στο Τμήμα Κόμικς της Σχολής Ορνεράκη.


Β’ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ:
Στον Στέφανο Κουτσουπάκη απονέμεται η υποτροφία μονοετούς φοίτησης στο Τμήμα Τεχνικών Σκίτσου της Σχολής Ορνεράκη.

Γ’ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ:
Στον Ιωάννη Ρούγγο απονέμεται η υποτροφία για το Α’ Εξάμηνο στο Τμήμα Τεχνικών Σκίτσου της Σχολής Ορνεράκη.

Τα βραβευμένα έργα του διαγωνισμού κόμικς θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο. Στα εγκαίνια της έκθεσης θα απονεμηθούν τα βραβεία, οι έπαινοι και οι διακρίσεις. Παράλληλα με την έκθεση, τα έργα που διακρίθηκαν θα δημοσιευτούν σε ειδική έκδοση του «Π» που θα κυκλοφορήσει μαζί με την εφημερίδα.

Ευχαριστούμε όλους τους δημιουργούς κόμικς που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τη δύσκολη αποστολή που έφεραν εις πέρας, τη Σχολή Ορνεράκη για τις σημαντικές υποτροφίες και τους εκδοτικούς οίκους για την προσφορά των βιβλίων που θα δοθούν μαζί με τις διακρίσεις και τους επαίνους.
Εφημερίδα το"Ποντίκι"

0 Comments:

Post a Comment



για να δείτε τις προηγούμενες σελίδες klik στο "ΠΙΣΩ"

previous previous home

Giclée Print stor

 

© Panagiotis Mitsobonos 2009/20 | BARTDRIVER